Uz. Dr. Mehtap Fırat Ata

Çocuk Hastalıkları
Uzmanlık Alanı
  • Çocuk Hastalıklarının Erken Teşhis ve Tedavisi
  • Sosyal ve psikolojik gelişimlerin değerlendirilmesi,takibi
  • Çocukluk çağı taramaları
  • Aşı uygulamaları,aşı programı oluşturulması ve takibi
  • Büyüme ve gelişmenin değerledirilmesi , takibi
  • Beslenme eğitimi ve doğru beslenme önerileri , aile eğitimleri
  • Acil müdahale gerektiren hastalıkların değerlendirilmesi
  • Monitörizasyon ve küvözde takip
  • Yeni doğan sarılığı
  • Emzirme problemleride çözüm önerileri
  • Allerjik hastalıkların teşhis tedavi ve takibi
Eğitim Bilgileri
  • İncirlik İlk okulu ve Orta okulu
  • Adana Erkek Lisesi (Ağırlıklı yabancı dil)
  • Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi - Tıp eğitimi - 2003
  • Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi - Pediatri Eğitimi - 2009
İş Deneyimi
  • Sivas Zara Devlet Hastanesi - Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY)
  • Niğde Devlet Hastanesi
  • Özel Avrupa Hospital Hastanesi
  • Özel Ortadoğu Hastanesi
Yabancı Diller
  • İngilizce
Üyelikler
  • Adana Tabip Odası
Yayınlar
  • Tanzer F, Firat M, Alagoz M, Erdogan H. Gyrate atrophy of the choroid and retina with hyperornithinemia, cystinuria and lysinuria responsive to vitamin B6. BMJ Case Rep. 2011 Mar 15;2011. pii: bcr0720103200. doi: 10.1136/ bcr.07.2010.3200.
  • Karadag N, Ata MF, Bagir ZA, Gurer G, Sahan SA, Gulecol G, Turcan S, Elmas B. Ketoconazole Induced Tetraamelia and Renal Agenesia: A Case Report and Review of Literature. ( Dergide)
  • Karadag N, Ata MF, Gulecol G, Guliz G, Şahan SA, Bagir ZA, Elmas B. Saccharomyces boulardi supplementation in preterm infants with feeding intolerans: Prospective randomized clinical trial. (Dergide).
  • Tanzer F, Fırat M, Alagöz M, Cooper A. Hunter Sendromu (MPS tip II): Bir Olgu Sunumu J LSD 2008;1(1):38- 41.
  • Tanzer F, Fırat M, Bozdoğan A, Aksoy Y, Ezgü F, Biberoğlu G. Sağ-Sol Böbrek ve Safra Kesesinde Taş Tespit Edilen I-Cell Hastalığı (Mukolipidoz Tip II) Tanısı Alan Bir Vaka. J LSD 2008;1(1):44- 47.
  • Tanzer F, Ayvaz A, Fırat M, Sancaktar M. Three case reports of alkaptonuria, a rare metabolic disease, in two first-degree relatives and one patient. Cumhuriyet medical journal 2010; 32(2):235- 237.
  • Ata MF, Büyükayhan D, Dehmen D, Cankorkmaz L. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde Pnömotoraks tanısı alan olguların predispozan faktörler ve mortalite açısından retrospektif olarak değerlendirilmesi (Dergide).