Anasayfa Medya Koruyucu Sağlık Ve Sağlığın Geliştirilmesine Yönelik Etkinlikler Genital Estetik İşlemler Hangi Amaçla Yapılır?

Genital Estetik İşlemler Hangi Amaçla Yapılır?

Estetik cerrahinin önemli bir branşı olan Genital Estetik, genellikle dış genital bölgeye, estetik bir görünüm kazandırmak için uygulanır. Ancak genital temizlik, hijyen ve doğumdan kaynaklanan genital bölge hasarının giderilmesi, ilerleyen yaş ve hormonal yetersizlikten dolayı yaşanan deformasyonların giderilmesi de Genital Estetik uygulamaların amaçları arasındadır. Bunların yanı sıra cinsel birliktelikte hazzın arttırılması ve orgazm fonksiyonunun iyileştirilmesinde de genital estetik işlemler başarı ile kullanılmaktadır. Adana Özel Ortadoğu Hastanesi, Genital Estetik işlemlerle ilgili merak edilenleri sizler için anlattı.

Genital Bölgeyi Meydana Getiren Yapılar

• Vajina
  • Kızlık Zarı - Hymen
  • Küçük Dudaklar – Labia Minör
  • Büyük Dudaklar – Labia Majör
  • Pubis Tepesi – Dudakların üstünde yer alan ve Venüs tepesi olarak da bilinen dolgun bölge…

Genital Bölge Estetiği Kapsamında Uygulanan Ameliyatlar

• Epizyotomi Skar (Doğum kesisi ve yara izinin cerrahi yöntemle düzeltilmesi)
  • Labioplasti (Genital bölgede yer alan vajen iç dudakların estetik bir forma sokulması)
  • Vajinoplasti ( Vajinanın iç haznesine uygulanan daraltma operasyonu )
  • Labia Majora Küçültme ( İstenilenden büyük vajina dudaklarının küçültülmesi için yapılan ameliyat.)
  • Puboplasti (Pubis tepesi veya Venüs tepesi adı verilen bölgenin estetik hale getirilmesi)
  • Labia Majora Büyütme ( Büyük dudaklara dolgu maddesi ve yağ enjekte ederek büyütme operasyonu)
  • Perineoplasti (Anüs bölgesi ve vajina arasında kalan, perine adlı bölgeye estetik bir görünüm kazandırmak)
  • Klitoral Hudolasti (Klitorizsin üzerinde bulunan cilt katlantılarını düzeltmek için uygulanan işlem)

Genital Bölgeye Uygulanan Ameliyat Dışı Estetik İşlemler

• Genital Estetik alanında cerrahi olmayan çok sayıda uygulama vardır. Bunları sıralamamız gerekirse:
  • Siğil ve kondilom tedavileri
  • Lazerle vajina daraltma
  • Lazerle Vajinal gençleştirme
  • Lazerle Vajinal yenilenme
  • Genital Radyofrekans
  • İdrar kaçırma tedavisi
  • Orgazm aşısı
  • Dolgu ve PRP uygulamalarıyla cinsel istek ve haz arttırıcı işlemler
  • Genital bölgede lazer ve mezoterapi uygulamaları ile renk açma tedavisi
  • Klitorisin duyarlılığının ve hassaslığının arttırılması
  • G noktasının dolgu enjekte edilerek büyütülmesi

Kadınlar Neden Genital Estetiğe İhtiyaç Duyar?

• Estetik ve kozmetik nedenlerden ötürü bedeninin görünümünden hoşlanmamak
  • Dar giysiler giyildiğinde sürtünmeden kaynaklı rahatsızlık hissi duymak
  • Bisiklet sürerken, motosiklet kullanırken, spor yaparken veya ata binerken hissedilen rahatsızlık
  • Cinsel birliktelik esnasında penatrasyon sırasında hissedilen acı ve rahatsızlık
  • Eforlu aktiviteler sırasında genital bölgenin terlemesi, enfeksiyon ve rahatsız edici kokuya karşı hijyenik gerekçeler.
  • Orgazm olma sorunu
  • Tayt, mayo ve bikini giyildiğinde vajinanın iç ve dış dudaklarının dışarıdan belli olması
  • Vajinadan gaz kaçırma
  • Eş ve partner önerisiyle genital estetik işlemlere yöneltilmek
  • Vajinal enfeksiyonlar
  • Partnerinin genital bölgenin görünümünden rahatsızlık duyması
  • Vajinanın bolluk hissi ve cinsel birliktelik sırasında penisi hissedememek
  • İdrar sırasında zorluk yaşamak
  • Cinsel birliktelikte utanma, öz güven eksikliği ve değersizlik hissi

Genital Estetik Ameliyatlar Cinsel Yaşantıyı Nasıl Etkiler?

Kadınların genital estetik operasyonların ardından utanma ve rahatsızlık duygusundan kurtulduğu gözleniyor. Bu da cinsel birliktelikte özgüveni arttırıyor. Özellikle orgazm yaşamakta zorlanan kadınlar, orgazm noktalarının hassaslığının arttırılması ile birlikte bu sorunu aşıyorlar. Vajinal daraltma ve sıkılaştırma operasyonları, cinsel birliktelikte her iki tarafın da daha çok haz almasını sağlıyor. Sağlıklı bir cinsel yaşantının kapılarını aralıyor.

Doğru tanı koyulan ve doğru tedavi uygulanan vakalarda genital estetik uygulamalar son derece başarılı sonuçlar verir. Herhangi bir olumsuz yan etki görülmez. Hem haz, hem işlevsel hem de estetik açıdan mutlu eden genital estetik operasyonlar günümüzde estetik cerrahinin gözdesi konumunda.

Siz de hijyen sorunlarını ortadan kaldırmak, cinsel fonksiyon kayıplarını gidermek, haz duygusunu arttırmak ve estetik açıdan kusursuz sonuçlar almak için Genital Estetik Uygulamalara başvurabilir ve bunun için Özel Ortadoğu Hastanesi ile iletişime geçebilirsiniz.

Genital Estetikte Yaş Sınırı Var Mıdır?

18 yaşın üzerinde, gelişim sürecini tamamlamış her kadın, dilediği zaman genital estetik operasyonlar yaptırabilir. 18 yaşını henüz tamamlamamış kişilerde ise durum bir parça farklıdır. 18 yaşından küçükler için tıbbi gereklilik ve aile onayına ihtiyaç duyulur. Bunun dışında genital estetikte üst yaş sınırı bulunmamaktadır.

Genital Estetik Uygulamalar Kızlık Zarına Zarar Verir Mi?

Dış genital bölgelerde uygulanan estetik operasyonlar, henüz cinsel birliktelik yaşamamış kişilerin bekaret zarı veya hymen olarak adlandırılan dokusuna herhangi bir zarar vermez. Güvenle uygulanabilir.