TÜP MIDE AMELIYATI ILE 30 KİLO VERDİ.

50 yaşında olan hastamız Hülya Ş. fazla kilo şikayeti ile hastanemiz Genel Cerrahi bölümü Op.Dr. Mehmet Bayrak'a başvurdu.

Yapılan tetkikler neticesinde operasyona alınmasında sakınca görülmeyen hastamız tüp mide ameliyatı oldu.

Şubat ayında vücut kitle endeksi 40.2 olan ve takibi bulunan Hülya Ş. 30 kğ verdi.Hastamız kontrole geldiğinde tüm tetkik ve tahlilleri sonucu normal çıktı.

Obeziteye bağlı şekeri ortadan kalktı.Hülya Ş. gayet mutlu ve geri kalan zamanlarını sosyal aktivitelerine rahat bir şekilde zaman ayırarak geçirmiş oluyor.

Tüp mide ameliyatı mide hacminin küçültülmesi yoluyla kişinin gıda alımını kısıtlayan obezite cerrahisi yöntemlerinden biridir.Operasyonda midenin boşalmasını düzenleyen ve doğal bir bant görevi üstlenen “pilor” adı verilen mide kapakçıkları korunur. Mide kapakçıkları korunduğu için midenin sindirim sistemindeki görevinde değişiklik olmaz, sadece daha az yiyerek daha çabuk doyar.

Tüp mide ameliyatı olanlar küçülen mideleri sayesinde, normalden çok daha az yiyerek tam tokluk hissine kolaylıkla ulaşabilirler. Tüp mide ameliyatı ile amaçlanan kişinin daha az ve daha sağlıklı besinler tüketerek kilo vermesini sağlamaktır. Tüp mide ameliyatı açık ya da kapalı yani “laparoskopik” yöntemlerle yapılabilmektedir.

Hülya Ş. Simdi ki durumunu su sözlerle dile getirdi. '’Yeniden doğmuş gibi oldum bu operasyon hayatımda dönüm noktası oldu.Op.Dr.Mehmet Bayrak'a çok teşekkür ederim'’açıklamasında bulundu ...

Bizler de Ortadoğu Hastanesi olarak hastamıza sağlıklı bir ömür ve ideal kilosunda bir hayat diliyoruz