Anasayfa Medya Koruyucu Sağlık Ve Sağlığın Geliştirilmesine Yönelik Etkinlikler Kış Aylarında Kalp Krizine Dikkat!

Kış Aylarında Kalp Krizine Dikkat!

Amerika’da gerçekleştirilen bir araştırma özellikle kış aylarında kalp sorunlarının ve kalp krizi vakalarının zirve yaptığına dikkat çekiyor. Yeni yıla girerken Özel Ortadoğu Hastanesi olarak, kış mevsiminde bizleri bekleyen kalp krizi tehlikesini sizler için anlattık.

Yapılan araştırmalar kış aylarında kalp sağlığımıza yönelik daha dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor. Soğuk havalar, kan damarlarının büzüşmesine neden oluyor. Bu durum kış aylarında kalp krizi vakalarının 3 kat artış göstermesinin temel nedeni. İleri yaşlı bireyler, halihazırda kalp rahatsızlığı bulunanlar ve hatta çocuklar kalp sağlığına büyük özen göstermeli. Yeni yıla girerken fast food kültüründen uzaklaşmak, sağlıksız beslenme alışkanlıklarını terk etmek kalp sağlığımız için güzel bir adım olacak.

Kalple İlgili Semptomlara Kulak Verin

Bilindiği gibi aşırı yemek ve sağlıksız beslenmek, kronik kalp hastalarını olumsuz etkiliyor. Modern insanın hayatındaki yoğun stres faktörleri de kalp sağlığımızı tehdit ediyor. Kalp sağlığımızı korumak için ise semptomları tanımamız ve vücudumuza kulak vermemiz gerekiyor. Kalp damar hastalıklarını tanımak, belirtileri fark edebilmek için Özel Ortadoğu Hastanesi Kardiyoloji Biriminin hazırladığı içeriklere göz atabilirsiniz.

Kalp Sorunlarına İşaret Eden Belirtiler

Mide, çene, göğüs, boyun gibi bölgelerde rahatsızlık hissediyorsanız, bu kalp sorunlarının habercisi olabilir. Baş dönmesi, mide bulantısı, soğuk soğuk terleme, nefes darlığı, şiddetli baş ağrısı gibi sorunlar yaşıyorsanız geç kalmadan en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekir.

Tuz Tüketimini Sınırlandırın

Kalp ve damar sağlığına giden yol; hareketli yaşam tarzı ve sağlıklı beslenmeden geçiyor. Tuz tüketimini azaltmak, kızartılmış yemeklerdense fırında veya ızgarada pişen yiyecekler tüketmek önemli. Sebze ağırlıklı menülerle beslenmeye alışmamız gerekiyor. Kendimizi ve sevdiklerimizi fast food yiyeceklerden ne kadar uzak tutarsak o kadar iyi.

Kalp ve damar sağlığınız için kalp krizi belirtilerini tanımanız gerekir. Özel Ortadoğu Hastanesinin hazırladığı, kalp krizi belirtilerine dair içeriği okumak için tıklayabilirsiniz.