Anasayfa Tıbbi Birimler Genel Cerrahi Lazer ile Kıl Dönmesi Ameliyatları
Lazer ile Kıl Dönmesi Ameliyatları

Kıl Dönmesi Nedir?

Kıl dönmesi, saç ve vücuttan dökülen kılların veya yeni çıkan kılların cilt altında yuvalanması ve ardından bu yuvanın mikrop kapması sonucu ortaya çıkan akıntılı apse durumuna denilmektedir. Kadınlara oranla erkeklerde daha fazla görülmektedir. En sık kuyruk sokumunda görülen bu hastalık, göbek deliği, kasık bölgesi ve koltuk altında da ortaya çıkabilmektedir. Tedavi edilmediği durumlarda kişinin hem yaşam kalitesini düşürür hem de kansere neden olabilmektedir.

Kıl Dönmesi Neden Ortaya Çıkar?

Kıl dönmesi hastalığının ortaya çıkmasında;

• Vücudun kıllı olması
  • Dökülen kıl miktarının fazla olması
  • Uzun süre oturarak çalışma
  • Derinin nemli ve maşere kalması
  • Kötü hijyen
  • Çatlak veya skar dokusu olması
  • Kalça aralığının dar ve derin olması gibi nedenler etkilidir.

Kıl Dönmesi Şikâyetleri Nelerdir?

• Kuyruk sokumu üzerinde bir ya da daha fazla küçük delik oluşması
  • Kuyruk sokumunda kızarıklık, şişlik ve ağrı oluşması
  • Açılan deliklerden kötü kokulu sarı renkli akıntı gelmesi gibi durumlar kıl dönmesinin belirtileridir.

Lazerle Kıl Dönmesi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Lazerli kıl dönmesi tedavisi ameliyatsız bir tedavi olduğu için ağrısızdır. Bu tedavi kapsamında lokal anestezi ile kuyruk sokumu uyuşturulur. Daha sonra lazer ışınları ile kuyruk sokumunda oluşan kıl kesecikleri alınır. Herhangi bir kesi olmadığı için hasta acı hissetmez. Amaç dokulara zarar vermeden kıl keseciklerini almaktır.

Lazerle Kıl Dönmesi Tedavisinin Avantajları

Geleneksel ameliyat yöntemine göre çok sayıda avantajı vardır. Bunlardan bazıları;

• Kesi olmadığı için acısız ve ağrısız bir tedavidir
  • Tedavisi süreci kısadır.
  • Başarı oranı daha fazladır.
  • Hasta kısa sürede günlük yaşantısına dönebilmektedir.

Lazerle Kıl Dönmesi Ameliyatı Sonrası Hastalık Tekrarlar Mı?

Kıl dönmesi tedavilerinden sonra hastalığın nüksetmesi hastaya bağlı bir durumdur. Hasta hijyen kurallarına dikkat ederse tekrarlama riski çok düşüktür. Aksi halde hastalık yeniden kendini gösterebilir.

Lazerle Kıl Dönmesi Tedavisi Fiyatları

Lazerle kıl dönmesi tedavisinin fiyatları hastaneye, hastalığın durumuna, hastanede kullanılan ekipmanlara ve uygulamayı yapan ekibin tecrübesine bağlı olarak değişmektedir.

Genel Cerrahi Birim Doktorları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Genel Cerrahi birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Diğer Genel Cerrahi Hastalıkları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Genel Cerrahi Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.