Anasayfa Medya Koruyucu Sağlık Ve Sağlığın Geliştirilmesine Yönelik Etkinlikler Sinsi İlerleyen Göz Tansiyonu Körlüğe Neden Oluyor!

Sinsi İlerleyen Göz Tansiyonu Körlüğe Neden Oluyor!

Dünyada yaklaşık 70 milyon insan, glokom (göz tansiyonu) hastasıdır. 2040 yılında ise bu sayının 111,8 milyona yükselmesi bekleniyor. Ancak hastaların yarısından fazlası hastalık şiddetlenene kadar etkilerini fark edemiyor. Erken evrelerinde belirti göstermeyen bu hastalık, körlüğe neden oluyor.

Geri dönüşü olmayan körlük nedenlerinin başında gelen glokom, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 7,7 milyon kişiyi etkiliyor. Katarakttan sonra körlüğün ikinci nedeni olan bu hastalık, daha çok 40 yaş üzeri kişilerde görülüyor.

Glokom Belirtileri

Glokom, erken evrelerinde belirti göstermeyen, sinsi seyirli bir hastalık olması nedeniyle çoğu zaman fark edilemiyor. Ancak tedavi edilmemesi halinde körlüğe neden oluyor. Glokomun ilerleyen evrelerinde ise baş ağrısı, göz ağrısı, göz kızarıklığı, görüşün azalması ve bulanıklaşması, ışıkların etrafında halkalar görülmesi, gözde sertlik hissi, mide bulantısı ve kusma gibi belirtiler ortaya çıkıyor. Bu belirtiler fark edildiğinde zaman kaybetmeden göz hastalıkları uzmanına başvurulmalıdır.

Hipermetropi, migren ve diyabet hastalarında glokom riski, sağlıklı kişilere oranla daha fazladır. Bu kişiler, gelişebilecek hasarın erken saptanabilmesi için düzenli muayene olmalıdır. Glokom, erken teşhis halinde göz damlası ile kontrol edilebiliyor.

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde alanında uzman göz doktorları tarafından Glokom (Göz Tansiyonu) tedavisi yapılmaktadır.

Sosyal Medyada Paylaş
Benzer Haberler
Online İşlemler