Anasayfa Tıbbi Birimler Göz Hastalıkları Göz Kapağı Estetiği ve Botoks Uygulaması
Göz Kapağı Estetiği ve Botoks Uygulaması

Göz kapağı estetiği veya diğer bir deyişle blefaroplasti, son senelerdeki en popüler estetik operasyonlar arasında yer alır. İlerleyen yaşa bağlı olarak, üst ve alt göz kapaklarında sarkmalar oluşabilir. Veya genetik sebepler, enfeksiyonlar veya kazaların ardından meydana gelen travmalar da göz kapağı düşüklüğüne neden olabilir. Göz kapağı estetiği üst veya alt göz kapaklarında meydana gelen sarkma, düşme, torbalanma, çizgilenme gibi durumların cerrahi olarak düzeltilmesidir.

Bu operasyonların öncesinde kişinin durumu değerlendirilir, ölçümler ve çizimler gerçekleştirilir. Kesi için lazer teknolojilerinden faydalanılır.

Botoks

Yüzde aşırı düzeyde mimik kullanmak, ilerleyen yaş veya genetik bazı faktörlerden kaynaklı olarak meydana gelen kırışıklıklar, çok kısa süre içerisinde göz çevresi, alın, burun kökü, kaş arası gibi bölgelere uygulanan botoks işlemi ile kolaylıkla giderilebilir. Uzman ve profesyonel hekimler tarafından uygun dozlarda gerçekleştirilen botoksun herhangi bir zararı ya da olumsuz sonucu olmaz. Kişi genç ve zinde bir görünüm kazanır.

Botoks, Clostridium Botulinum ismi verilen bir bakteriden elde edilmiş bir toksindir. Sinir uçlarındaki iletimi gerçekleştiren maddelerin salınımını engelleyerek etkisini gösterir. Estetik ve kozmetik amacıyla uygulanan bu işlem, mimik kaslarının hareketlerinden ötürü meydana gelen kırışıklıkları azaltmayı ve oluşumunu engellemeyi hedefler. Aşırı şekilde terleme problemi yaşayan insanlar için de kullanılan bu uygulama, kronik migren tedavisinde de başvurulan yöntemlerden biridir.

Botoks Uygulamaları Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde!

Sizin de yüz çevrenizde kırışıklıklar buluyorsa Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde botoks uygulamasıyla daha genç bir görünüm elde edebilirsiniz.

Göz Hastalıkları Birim Doktorları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Göz Hastalıkları birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Diğer Göz Hastalıkları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Göz Hastalıkları Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.