Anasayfa Medya Duyurular Safra Kesesi Tamamı Taş Olan İş Adamı Nevzat ASLAN Konuşarak Ameliyat Oldu

Safra Kesesi Tamamı Taş Olan İş Adamı Nevzat ASLAN Konuşarak Ameliyat Oldu

Kilo problemi sebebiyle ameliyat riski yüksek olan işadamı Nevzat Aslan’a (58), ağrıları nedeniyle gittiği Ortadoğu Hastanesi’nde safra kesesi taşı tanısı kondu. Yapılan tetkiklerde, 20 yıldan bu yana safra kesesinde taş bulunan Aslan’ın safra kesesinin tamamen taşlaştığı belirlendi. Ortadoğu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Mehmet Bayrak, Prof. Dr. ömer Alabaz ve Anestezi Doktoru Ahmet Bülbül’den oluşan ekip, Aslan iÇin genel anesteziyi tehlikeli bularak, spinal anesteziyi uygun buldu. 184 kilo olan morbit obez Aslan’ın ameliyatı kabul etmesinin ardından gerÇekleştirilen operasyon oldukÇa başarılı geÇti.

“AMELİYATTAN ÇOK KORKUYORDUM”

Aslan, ağrılarının son zamanlarda arttığını kaydederek, “Bu ameliyatı olmaktan Çok korkuyordum. Ağrılarım artınca Çok araştırdım ve Dr. Mehmet Bayrak’ı tavsiye ettiler. Ben de muayene oldum ve gerÇekten güvenebileceğim bir yüzü ve eli gördüm. Onun iÇin bu ameliyata düşünmeden karar verdim. Şuanda Çok sağlıklı ve huzurlu hissediyorum kendimi. önce Allah’ın sonra Dr. Mehmet Bayrak ve Prof. Dr. ömer Alabaz’ın sayesinde bu ağrılarımdan kurtuldum. Çukurova iÇin böyle insanlar gerÇekten bir lütuf. Tam donanımlı Ortadoğu Hastanesi de Adana iÇin bir lütuf” ifadelerini kullandı.

“SAFRA YOKTU TAMAMI TAŞTI”

Dr. Bayrak, ameliyatın oldukÇa başarılı geÇtiğini kaydederek, “Bu hastada geÇirilmiş koroner arter hastalığı, stent, kan sulandırıcı kullanan, hiper tansiyonu bulunan, bronşiti olan ve morbit obez bir hasta. Dolayısıyla hastamızın kardiyoloji, anestezi ve konsültasyonlar ile tahlilleri sonucu genel anestezi tehlikeli olduğu iÇin spinal anestezi ile olmasında karar kıldık. Tabii spinal anestezi bile olsa bu tip hastaların operasyonu zordur. Çünkü karın iÇinde de yağlanma var. Safra kesesi iyice büzüşmüş, iÇinde hiÇ safra yoktu tamamı taşı. Kendisi de bu risklerden dolayı operasyonu genellikle erteliyordu. Çok başarılı bir organizasyon ile hastamızın hiÇbir şikayeti olmadan operasyon başarıyla bitti” dedi.

Spinal Anestezi İle 500' ün Üzerinde Ameliyat Yaptık

Spinal anestezi ile Çok sayıda başarılı ameliyatlar gerÇekleştirdiklerini kaydeden Dr. Bayrak, “Spinal anestezi ile safra kesesi ameliyatını hastanemizde Prof. Dr. ömer Alabaz ile birlikte gerÇekleştiriyoruz. Yaklaşık 500’ün üzerinde hastamızın operasyonunu bu yolla başarılı bir şekilde gerÇekleştirdik. Tabi bu genellikle kronik obstrüktif akciğer hastalığı, tansiyonu, stenti olan ya da daha önce bypass geÇirmiş, genel durumu ortanın üstü riskli hastalarda güvenle uyguladığımız bir yöntem” diye konuşu. Dr. Bayrak, Aslan’ın yıl başından sonra da mide küÇültme ameliyatı olacağını belirtti.

Sosyal Medyada Paylaş
Benzer Duyurular
Online İşlemler