Anasayfa Medya Koruyucu Sağlık Ve Sağlığın Geliştirilmesine Yönelik Etkinlikler HoLEP (Lazerle Prostat) Ameliyatının Fiyatı Ne Kadardır?

HoLEP (Lazerle Prostat) Ameliyatının Fiyatı Ne Kadardır?

İyi huylu prostat ameliyatlarında en çok tercih edilen yöntemlerden biri lazer teknolojisi. HoLEP olarak adlandırılan bu yöntemle ağrısız, kesisiz ve kansız bir şekilde prostattan kurtulamak mümkün. Peki hızlı bir iyileşme sağlayan HoLEP ameliyatının fiyatı ne kadar? HoLEP ameliyatlarının başarılı bir şekilde yapıldığı Özel Adana Ortadoğu Hastanesi, HoLEP ameliyatı, faydaları ve fiyatları gibi bilinmesi gerekenleri sizler için derledi…

Prostat Nedir, Neden Olur?

Prostat, idrar torbasının (mesane) çıkışında bulunan ve başlıca görevi üreme ile ilgili bir salgı bezidir. İçerisinden idrar kanalının (üretra) ve testislerden spermleri getiren tüplerin geçtiği prostat, meniyi oluşturan sıvının bir bölümünü de salgılar. 18-20 gram ağırlığındaki prostatın boyutları yaşlanmayla birlikte büyür ve insan yaşamını olumsuz etkilemeye başlar.

Prostattaki iyi huylu büyüme idrar yapmayı zorlaştırırken, kötü huylu büyüme ise felç ve böbrek yetmezliği gibi olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle erkeklerin düzenli aralıklarla prostat kanseri taraması yaptırması erken tanı açısından önemlidir.

Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte prostat büyümesi ameliyatlarında en çok kullanılan yöntemlerden biri lazerli yöntemlerle (HoLEP) yapılan prostat ameliyatlarıdır.

HoLEP Yöntemi İle Prostat Büyümesi Tedavisi

İlerleyen lazer teknolojisi günümüzde prostat büyümesi tedavisinde de büyük bir başarı ile kullanılmaktadır. HoLEP diye adlandırılan bu yöntem ağrısız, kesisiz ve kansız olması nedeniyle yoğun bir şekilde tercih edilmektedir.

HoLEP tedavisi, genel veya lokal anestezi (belden aşağı uyuşturularak) yapılır. Ucunda kamera bulunan özel aletlerle idrar kanalından girilip, büyüyen prostat dokusu lazerle ayrıştırılarak mesane içerisine itilir. Daha sonra morselatör denilen aletle parçalanıp vakumlanan bu dokular inceleme için patalojiye gönderilir. İşlem sonrasında da sonda takılır.

Lazerle Prostat Ameliyatının (HoLEP) Avantajları Nelerdir?

• Hastalığın yineleme riski bulunmaz.
  • Kan sulandırıcı kullanan hastalarda da rahat bir şekilde kullanılabilir.
  • Her büyüklükteki prostatta rahatlıkla tercih edilebilir.
  • Çok küçük kesilerle yapıldığı için iyileşme hızı fazladır.
  • Kanama riski çok az olduğu için ameliyatta kana ihtiyaç olmaz.
  • Sonda alındıktan sonra idrar yaparken yanma yaşanmaz.

HoLEP (Lazerle Prostat) Ameliyatı Cinselliğe Zarar Verir Mi?

Prostatın etrafında cinsel fonksiyonları, erkeklerde sertleşmeyi sağlayan sinirler yer alır. Ancak ameliyat esnasında kullanılan lazerlerin dokuya etkisi 0.4 mm olduğu için cinsel fonksiyonlara düzenleyen sinirlere etki etmez. Dolayısıyla HoLEP sonrası sertleşme problemleri yaşanmaz.

HoLEP Sonrası Hastanede Ne Kadar Kalınır?

Lazerle yapılan bir ameliyat olduğu için hem ağrı-sızı hem de kanama riski çok azdır. Dolayısıyla iyileşme hızı açık ameliyata göre çok hızlıdır. Hasta ameliyattan bir sonraki gün taburcu edilen hasta normal yaşantısına devam eder.

HoLEP (Lazerle Prostat) Sonrası İdrar Kaçırma Olur Mu?

Ameliyat sonrası bazı hastalarda idrar kaçırma görülebilmektedir. Bunun nedeni, idrarı tutan kapakçıkların hasar görmesidir. Ameliyat esnasında bu kapakçıkların hasar görmemesine dikkat edilmelidir. Hasar görmüşse de ilerleyen zamanlarda bu problem düzelir.

HoLEP (Lazerle Prostat) Ameliyatının Fiyatı Ne Kadardır?

Lazerle prostat ameliyatının fiyata ameliyatın boyutuna, ameliyatı yapan ekibin başarı ve donanımına, ekipmanlara, hastanın yatış süresine, ve hastaneye göre değişiklik göstermektedir.