Anasayfa Tıbbi Birimler Onkolojik Cerrahi Baş ve Boyun Kanserleri
Baş ve Boyun Kanserleri

Başın ve boğazın belirli bölgelerinde yer alan dokularda oluşan kanser türlerinin genel ismi baş ve boyun kanserleridir. Bütün kanser türleri içerisinde yüzde 10’luk dilimi baş ve boyun kanserleri oluşturur.

Dudak kanseri, yutak kanseri, ağız kanseri, gırtlak ve geniz kanserleri en sık karşılaşılanlardır. Erken teşhis sağlandığında bu kanser türlerinin tedavisinde başarı şansı son derece yüksektir. Erken dönemde başlanan tedavide tümörler vücuda yayılmadan yok edilebilir.

Baş ve Boyun Kanserleri Tedavisi

Baş ve boyun bölgelerinde oluşan şişlikler, ağız ve ağız içinde çıkan yaralar bu kanserlerin habercisi olabilmektedir. Yine diğer tüm kanser türlerinde olduğu gibi tedavi kişiye özel planlanır. Elbette ki ilk seçenek cerrahi işlemlerdir. Bunun dışında kemoterapi ve radyoterapi seçeneklerine de başvurulabilir. Bazı hastalarda tek bir tedavi metodu yeterli olabilirken bazen de birkaç yöntemin kombine uygulanması gerekir. Siz de baş ve boyun kanserinin habercisi olabilecek belirtiler gösteriyorsanız Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’ne başvurarak erken teşhis ve tedavi olanağı yakalayabilirsiniz.

Onkolojik Cerrahi Birim Doktorları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Onkolojik Cerrahi birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Doktorlar güncelleniyor.

Diğer Onkolojik Cerrahi Hastalıkları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Onkolojik Cerrahi Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.