Anasayfa Tıbbi Birimler Onkolojik Cerrahi Rahim Ağzı Kanseri
Rahim Ağzı Kanseri

Rahim Ağzı Kanseri, kadınlarda en çok teşhis edilen ikinci kanser türü olarak öne çıkar. Rahim ağzı kanseri vakalarının yüzde 98’lik bir kısmı HPV virüsünden kaynaklanır. İstatistiklere göre her 100 kadından en az 2’si hayatının belli bir döneminde rahim ağzı kanserine yakalanıyor.

Özellikle gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkeler kategorisindeki kadın nüfusu içerisinde en sık karşılaşılan jinekolojik kanser türü olan rahim ağzı kanseri, her yıl dünya ölçeğinde 500 bin yeni insanda ortaya çıkıyor. Çoğunlukla 50 yaş civarında tespit edilen rahim ağzı kanseri vakaları son yıllar içerisinde genç kadınlarda da sıkça görülmeye başladı.

Rahim Ağzı Kanseri Tedavisi

Rahim ağzı kanserlerinin neredeyse tamamına sebep olan HPV virüsü çok belirti göstermediği ve çok bulaşıcı olduğu için, kadınların birçoğu hayatının bir döneminde HPV virüsü taşıyor. HPV virüsüne karşı önlem almak rahim ağzı kanseri riskini de önemli ölçüde etkileyecektir.

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’ne başvurarak sağlık taraması yaptırabilir ve rahim ağzı kanseri başlamadan önlem alabilirsiniz.

Onkolojik Cerrahi Birim Doktorları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Onkolojik Cerrahi birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Doktorlar güncelleniyor.

Diğer Onkolojik Cerrahi Hastalıkları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Onkolojik Cerrahi Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.