Anasayfa Tıbbi Birimler Onkolojik Cerrahi Safra Kesesi Kanseri
Safra Kesesi Kanseri

Safra Kesesi Kanseri vakaları kese duvarındaki kötü huylu tümörlerden kaynaklanır. Safra kesesi içinde yer alan polipler, obezite, safra kesesi iltihapları, nitrozamin vb. kimyasal maddeler, bu kanser türünün temel nedenleri arasındadır. Safra kesesinde taş bulunan kişilerde çok daha rahat teşhis edebildiğimiz bu hastalık, ne yazık ki belirti göstermeye başladığında çoktan ileri evreye ulaşmış olmaktadır.

Safra Kesesi Kanseri Tedavisi

Safra kesesi kanserinin tedavisinin temel yöntemi, söz konusu tümörün cerrahi girişimlerle çıkartılması esasına dayanır. Büyük çapta bir ameliyat gerektiren tedavi sırasında bazen karaciğer organının bir kısmının da alınması gerekebilir. Safra kesesi kanserlerinin teşhisi çoğunlukla ilerleyen evrelerde mümkün olmaktadır. Bu yüzden hastaların az bir kısmı ameliyat şansını yakalar. Fakat erken evrede tanısı konulan safra kesesi kanseri vakalarında başarılı bir tedavi gerçekleştirmek mümkündür. Ameliyat olamayacak kadar ileri derecede hastalar için ağrıyı dindirmek ve sarılığı giderebilmek için bir takım endoskopik işlemler, radyolojik girişimler ve ağrı tedavileri uygulanmaktadır. Siz de geç kalmadan sağlık taraması yaptırıp hastalıklarınızı erkenden teşhis edip sağlıklı bir tedavi süreci geçirebilmek için, geç kalmadan Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’ne başvurabilirsiniz.

Onkolojik Cerrahi Birim Doktorları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Onkolojik Cerrahi birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Doktorlar güncelleniyor.

Diğer Onkolojik Cerrahi Hastalıkları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Onkolojik Cerrahi Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.