Anasayfa Tıbbi Birimler Onkolojik Cerrahi Safra Yolu Kanseri
Safra Yolu Kanseri

Safra Yolu Kanseri ya da bir başka deyişle Kolanjiyokarsinom, safra yolundaki duvar hücrelerinden oluşan ve sıklığı daha az olan bir tümör çeşididir. Safra yollarının hemen her yerinde gelişebilmekle birlikte yüzde 60 oranında sağ ve sol ana safra yollarının birleştiği noktadaki bifurkasyondan kaynaklanmaktadır. Safra Yolu kanseri teşhisi konulduğu anda ne yazık ki hastaların yarısından fazlası için ameliyat şansı ortadan kalkmış olur. Çok geç belirti vermesinden ötürü erken teşhis edilmesi zordur ve ilerleyen evredeki hastalar ameliyat için uygunluklarını yitirmiş olurlar. Teşhis konulduğu sırada ameliyat için hala elverişli olan hastaların kanserinin hangi evrede olduğuna göre ameliyatın biçimine karar verilir.

Safra Yolu Kanseri Tedavisi

Safra yolu kanserinin tedavi sürecinde tümörün cerrahi girişimler sonucu çıkartılması hedeflenir. Yine bu ameliyat sırasında da bazı durumlarda karaciğerin bir kısmının alınması gerekebilir. Safra yolu kanserlerinin teşhisi erken evrede sağlanabilirse tedavinin başarı yüzdesi son derece yüksektir. Ameliyat şansı olmayan hastaların yaşamsal konforunu sağlamak adına ağrı ve sarılık giderici bazı tedavilere başvurulur.

Onkolojik Cerrahi Birim Doktorları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Onkolojik Cerrahi birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Doktorlar güncelleniyor.

Diğer Onkolojik Cerrahi Hastalıkları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Onkolojik Cerrahi Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.