Anasayfa Medya Duyurular SAĞ KOLTUK ALTINDAN GİRİLEREK KALP KAPAĞI DEĞİŞİMİ

Sağ Koltuk Altından Girilerek Kalp Kapağı Değişimi

SAĞ KOLTUK ALTINDAN GİRİLEREK KALP KAPAĞI DEĞİŞİMİ öZEL ADANA ORTADOĞU HASTANESİ KALP DAMAR CERRAHİSİ KLİNİĞİNDE BAŞARIYLA UYGULANDI.

45 Yaşında Hicran Oğuz isimli hasta Ortadoğu Hastanesine şikayetleriyle Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi kliniğine başvurdu. Sağ koltuk altından girilerek kalp kapağı değişimi uygulanmıştır.

Sağ taraftan da kapak hastalıkları iÇin eskiden beri kullanılmakta olan bir yöntemdir. Fakat bizim uyguladığımız bu yöntem biraz daha farklıdır. Kesi göğüs altından değil de koltuk altı bölgeden yapılır ve kaburgalar arasından girilerek kalbe ulaşılır. Kesi neredeyse 6-7 cm dir ve Sağ koltuk altından memenin bitim yerine gelen bölgeye 5-6 cm'lik bir kesi yapılarak, kaburgaların arasından girilip uygulanır. Her hangi bir kemik kesme işlemi uygulanmaz. Bundan sonra uygulanacak ameliyatın şekline göre ameliyat süreci devam eder. Bu teknikte klasik yöntemden farklı olmayacak şekilde aynı konforda ameliyat gerÇekleştirilir. Hem kapak tamir ameliyatı hem de kapağın değiştirilmesi rahatlıkla yapılabilir. Bazı vakalarda 2 hatta 3 kapağa da aynı anda müdahale edebilmekteyiz.

Koltuk Altı Kalp Ameliyatının Avantajları Nelerdir?

• Yara yeri küÇüktür ve kozmetiktir. Kimse ameliyat olduğunuzu fark edemez.
  • Ameliyat yeri koltuk altına denk geldiği iÇin görünmez.
  • Hasta sosyal sıkıntı Çekmez.
  • Hasta ameliyattan sonra sırtüstü yatmak zorunda değildir, istediği pozisyonda yatabilir.
  • Göğüs kemiği kesilmediği iÇin kemiğin iyileşmesinin sıkıntılı olduğu yaşlı hastalarda Çok avantajlıdır.
  • Enfeksiyon ihtimali diğer tekniklere göre daha düşüktür.
  • Yara yeri Çabuk iyileşir.
  • Hasta solunum egzersizlerini ve öksürmeyi rahatlıkla yapar. Kemiğin aÇılma riski yoktur.
  • Ameliyattan sonra toparlanma Çok daha hızlı ve kolay olur.
  • Yoğun bakım ve hastanede yatış süreleri Çok kısadır. Normal hayata dönüş Çok Çabuk olur.
  • Taburcu olduğu gün araba kullanabilir, kollarını istediği gibi kullanabilir.
  • Ağır kaldırabilir.

Ortadoğu Hastanesi olarak Hicran Hanıma geÇmiş olsun dileklerimizi sunuyor sağlıklı bir yaşam diliyoruz.

Benzer Duyurular