Anasayfa Tıbbi Birimler Göz Hastalıkları Diyabetik Retinopati Tanı ve Tedavisi
Diyabetik Retinopati Tanı ve Tedavisi

Diyabetik retinopati günümüz itibariyle en önemli körlük sebeplerinin başında geliyor. Retina kan damarlarında yaşanan değişiklere bağlı olarak ortaya çıkan bu hastalık en önemli göz hastalıklarından biridir. Retina, ışığa karşı duyarlı bir tabakadır ve gözlerimizin görme fonksiyonu açısından muhakkak sağlıklı olmalıdır. Diyabetik retinopati insan gözünde farklı türde hasarlara neden olabilir. Kan damarlarının yapısı bozulur ve küçük baloncuklar oluşur. Ardından kanamalar ve damar içindeki sıvıların çevredeki dokulara sızması ile sonuçlanır. Daha ileri evrelerde de retinanın üzerinde istenmeyen, yeni damar tomurcukları meydana gelir ve göz içi kanamaları başlar.

Diyabetik retinopatide ilk aşamalarda kişi bir görme kaybına maruz kalmaz lakin hastalık ilerledikçe daha zayıf görmeye başlayacaktır. Bu nedenle görme şikâyeti olmayan diyabet hastaları da diyabetik retinopati tehdidi altındadır. Rutin göz taraması yaptırmak olası hastalıklar için erkenden önlem almamızı sağlar.

Siz de diyabet hastasıysanız geç kalmadan Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’ne gelerek göz taraması yaptırabilir ve diyabetik retinopatiye karşı önlem alabilirsiniz.

Göz Hastalıkları Birim Doktorları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Göz Hastalıkları birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Diğer Göz Hastalıkları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Göz Hastalıkları Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.