Anasayfa Tıbbi Birimler Üroloji Taş Tedavisi Endoskopik Holmium Lazer Taş Cerrahisi
Endoskopik Holmium Lazer Taş Cerrahisi

Holmium lazer teknolojisi kullanılarak idrar kanalında bulunan taşların kırılıp dışarıya çıkarılması işlemidir. Bu işlemde, lazer ışığı aletin içerisinden geçirilen ince bir fiber aracılığıyla taşa ulaştırılır. Taşa çok seri bir şekilde ısı topları gönderilerek dokuya herhangi bir zarar vermeden taşlar kırılır. Bu işlem taşlar kum haline gelinceye kadar devam eder. Böylece hastanın taşları daha kolay dökmesi sağlanır.

Endoskopik Holmium Lazer Taş Cerrahisinin Avantajları

Bu işlem sonrası hasta aynı gün içerisinde günlük yaşantısına dönebilmektedir. Herhangi bir kesi, yara izi olmaz. İşlemde herhangi bir kanamaya neden olunmaz. Tek seans sürdüğü için de hızlı bir tedavi yöntemidir. Bu yöntemle, idrar yollarındaki darlıkları da açmak mümkündür. Ayrıca idrar kanalında ve böbreğe yakın yerde bulunan taşları kırmak zordur. Lazer teknolojisi ile bu taşların kırılması çok kolaydır.

Üroloji Birim Doktorları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Üroloji birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Diğer Taş Tedavileri

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Üroloji Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.