Anasayfa Medya Duyurular Genç Yaşta AORT Damarı Yırtıldı

Genç Yaşta AORT Damarı Yırtıldı

Osman Akbolat (21) göğüs ağrısı şikayetiyle hastanemiz kardiyoloji doktoru DoÇ. Dr. Tuna Katırcıbaşı’na başvurdu. Yapılan ekokardiyografide kalpten Çıkan ana damarda yırtılma (aort diseksiyonu) şüpesiyle bilgisayarlı tomografi Çekildi. Yapılan tetkiklerde kalpten Çıkan ana damarda yırtılma (TİP II aort direksiyonu) tanısı konularak acil ameliyat planlandı. Hastaya; 6 saat süren ameliyatla kalpten Çıkan ana damar sentetik damarla değiştirildi. Ameliyatın ertesi günü servise Çıkarılan hasta, ameliyat sonrası 4. günde sağlıklı bir şekilde evine tabucu edildi.

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Kalp ve Damar cerrahisi kliniğinin tecrübeli cerrahi ekibi DoÇ.Dr.İsa Çoşkun önderliğinde yapılan operasyonla Osman Akbulut hayata dönerken doktorlarına ve hastane personellerine Çok teşekkür etti..

Benzer Duyurular