Anasayfa Medya Duyurular KARDİYOLOJİ VE KALP DAMAR CERRAHİSİ ALANINDA BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATMAYA DEVAM EDİYORUZ

Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Alanında Başarılı Çalışmalara İmza Atmaya Devam Ediyoruz

KARDİYOLOJİ VE KALP DAMAR CERRAHİSİ ALANINDA BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATMAYA DEVAM EDİYORUZ..üÇ DAMARA KORONER BY-PASS AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRLEN 77 YAŞINDAKİ SABİHA K. HANIM ŞİFA İLE TABURCU ETTİK.

Ortadoğu Hastanesine şikayetleri üzerine gelen Sabiha HANIM DoÇ.Dr.İsa Çoşkun tarafından başarıyla gerÇekleştilen by-pass ameliyatı iÇin tüm servise yoğunbakım ekibine ve personellere cesaretlendirdikleri iÇin teşekkürlerini iletirken; '' Ortadoğu Hastanesini iyi ki tercih ettim gerÇek anlamda tam bir Aile Hastanesi gerek doktorların şefkati gerekse personellerin disiplinli ve ilgili Çalışması bizleri Çok memnun etti '' ifadesini kullandı...

Kalbin kendi damarlarındaki (koroner arterler) daralmanın ilerisine vücudun başka yerlerinden alınan damarlarla damar köprüleri oluşturma işlemine “koroner by-pass ameliyatı” adı verilir. Koroner arter by-pass ameliyatında sık kullanılan damarlar:

• Bacak toplardamarı (safen ven)
  • Göğüs ön duvarını besleyen atardamar (internal Mamarian Arter, IMA)
  • Kol atardamarı (radyal arter) olabilir.

Bunların seÇimi, hastadan hastaya değişkenlik gösterir. Genelde atardamarların uzun dönemde aÇık kalma şansı toplardamarlara oranla daha yüksektir. Koroner arter by-pass ameliyatları farklı tekniklerle yapılabilmektedir . Günümüzün modern ameliyat tekniği ve teknolojisi sayesinde hastalar, aÇık kalp ameliyatından Çok kısa bir süre sonra (yaklaşık 5 gün) hastaneden taburcu olabilirler. Ev iÇi aktiviteleri ve masa başı iş aktivitelerini rahatlıkla yapabilirler Koroner bypass cerrahisinin uzun dönem sonuÇları da başarılıdır.

Hastaların büyük bir Çoğunluğu; ağrı ve nefes darlığı şikayetlerinin tamamen geÇtiği, gerek iş yaşamlarında gerekse özel yaşamlarında performanslarının arttığını ifade etmektedir. Hastaların küÇük bir bölümünde ise, 10 yıl veya daha uzun süre iÇerisinde ameliyat tekrarı gerekebilmektedir. Koroner bypass ameliyatı, nedenleri değil sonuÇları ortadan kaldıran bir işlemdir.

Hastaların değiştirilebilen risk faktörleri, kontrol altında tutularak tekrar problemlerle karşılaşma olasılıkları azaltılır. Yeni damarların ömrünü uzatmak amacıyla sigara, yüksek kolesterol, yüksek tansiyon, stresli yaşam ve kontrolsüz şeker hastalığı gibi risk faktörlerinin ortadan kaldırılması, uygun diyet ve ilaÇ tedavisinin önemi büyüktür. Bu önlemler, ameliyatın uzun dönem sonuÇlarını iyileştirir ve başarısını artırır.

Benzer Duyurular