Bağışıklık güçlendirici sebze suları, özellikle kış mevsiminde grip ve soğuk algınlığına karşı doğal bir koruma sağlar. Domates, kereviz, sarımsak, pancar, brokoli, ıspanak gibi sebzeler bağışıklığı güçlendirir.
Bağışıklık Nasıl Güçlendirilebilir?
Bağışıklık sisteminin düzgün çalışması ve güçlenmesi için ilk kural sağlıklı bir yaşam tarzıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için şunlara dikkat edilmelidir:
-Sigara kullanmayın.
-Meyve ve sebze ağırlıklı bir beslenme düzeni oluşturun.
-Düzenli egzersiz yapın.
-İdeal kilonuzu koruyun.
-Alkol alıyorsanız, ölçülü bir şekilde olmasına dikkat edin.
-Yeterli uyumaya çalışın.
-Sık sık ellerinizi yıkayın.
-Stresi azaltmaya çalışın.
-Tavsiye edilen tüm aşıları yaptırın.
Bağışıklık Güçlendirici Sebze Suları Nelerdir?
Havuç Suyu
Havuç suyu, A vitaminine dönüşen beta-karoten ve C vitamini bakımından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Cildin sağlıklı görünmesini sağlar.
Pancar Suyu
Pancar suyunda kalp-damar sağlığını destekleyen nitratlar bulunur. Antioksidan ve vitaminler bakımından zengin olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirir.
Ispanak Suyu
Ispanak suyu A vitamini, C vitamini ve K vitamini açısından zengindir. Antioksidanlar ve demir içerir. Bağışık sistemini ve genel sağlığı destekler.
Kale Suyu
Kale suyunda A, C ve K vitaminleri bulunur. Bağışıklık sistemini güçlendiren antioksidanlar içerir.
Kereviz Suyu
Kereviz suyu A vitamini, C vitamini ve K vitamini açısından zengindir. Bağışıklık sağlığını destekler.
Salatalık Suyu
Salatalık suyu toksinlerin atılmasına ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilecek antioksidanlar ve vitaminler içerir.
Domates Suyu
Domates suyu C vitamini ve diğer antioksidanlar bakımından zengindir. Kalp sağlığını ve bağışıklığı destekler.
Brokoli Suyu
Brokoli suyu, antioksidan özelliği bulunan ve bağışıklığı destekleyen sülforafan ve diğer fitokimyasalları içerir.
Sarımsak Suyu
Sarımsağın antimikrobiyal ve antienflamatuar özellikleri bulunur. Sebze karışımlarına sarımsak suyu eklemek bağışıklık sistemini güçlendirir.
Zencefil Suyu
Zencefil suyunun anti-inflamatuar ve antioksidan özelliği bulunur. Bağışıklık sistemini destekler ve enfeksiyon riskini azaltabilir.
Bağışıklık Güçlendirici Vitaminler Hangileridir?
A Vitamini
A vitamini pek çok besinde bulunan temel bir vitamindir. Sağlıklı bağışıklık sisteminin yanında görme, üreme, büyüme ve gelişmeye katkı sağlar.
C Vitamini
C vitamini, turunçgiller başta olmak üzere, pek çok meyve ve sebzede bulunur. Antioksidan özelliği olan C vitamini, sağlıklı bağışıklık sistemi için önemlidir.
D Vitamini
D vitamini, yağlı balıkların yanı sıra dana karaciğeri, yumurta sarısı ve peynirde bulunur. Ayrıca güneşe maruz kaldığında vücut da D vitamini üretebilir. Kemikler ve bağışıklık sistemi için önemlidir.
E Vitamini
E vitamini kuruyemişlerde, bitkisel yağlarda ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunur. Antioksidan işlevi görür ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.
B6 Vitamini
B6 vitamini virüs ve bakterilerle savaşmaya yardımcı olan beyaz kan hücreleri ve T hücreleri üretir.
B12 Vitamini
B12 vitamini kırmızı kan hücreleri üretmek ve sinir sistemini sağlıklı tutmak gibi görevleri bulunur.
Çinko
Çinko, iltihap giderici ve antioksidan özelliği taşır. Tüm bağışıklık hücrelerinin düzgün çalışmasından sorumludur.
Selenyum
Selenyum deniz ürünleri, et, kümes hayvanları, yumurta, süt ürünleri, ekmek ve tahıllarda bulunur. Antioksidan işlevi görür. Selenyum üreme, tiroid bezi fonksiyonu ve DNA üretimi için önemlidir.
Demir
Demir, vücutta oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin yapımında görev alır. Yorgunluk ve bitkinliğin azaltılmasına katkıda bulunur.
Magnezyum
Magnezyum, kas ve sinir sisteminin işleyişine katkı sağlar. Kemiklerin korunmasına yardımcıdır, yorgunluk ve bitkinliğin azalmasını sağlar.
İyot
İyot, süt ve süt ürünlerinin yanı sıra kabuklu deniz ürünlerinde bulunur ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.