Anasayfa Medya Duyurular Spina Bifida Hastası Olmak Anne Olmaya Engel Değil

Spina Bifida Hastası Olmak Anne Olmaya Engel Değil


Spina Bifida Hastası Olmak Anne Olmaya Engel Değil

Eşinin ve annesinin desteği ile Çocuk yapmaya karar veren Spina Bifida hastası Pınar Sezer Biter ;tüm zorluklara rağmen bebeğini kucağına aldı. Pınar Sezer Biter, “Annelik duygusunu tatmak Çok güzel bir şey. Bence herkes anne olmalı” dedi. Spina Bifida hastası olan 25 yaşındaki Pınar Sezer Biter, bebeğinin de kendisi gibi hasta doğma ihtimalinin yüksek olması nedeniyle Çocuk yapmaktan korktu. Ancak eşi Mustafa Kemal Biter’in (26) cesaretlendirmesi ile Çocuk yapmaya karar verdi. gebelik döneminin başlarında sorun yaşamayan Pınar Sezer Biter, daha sonra böbreğinden sıkıntı yaşadı. GenÇ kadın, bunun üzerine özel Ortadoğu Hastanesi’ne gitti. Burada yapılan tedavinin ardından genÇ kadın, 14 Mayıs’ta bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Annelik Engel Tanımıyormuş

özel Ortadoğu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Filiz Kavi SeÇen, Spina Bifida hastalarının gebe kalmasının zor olduğunu, gebe kalsa bile gebeliğini devam ettirmesinin kolay olmadığını söyledi. Pınar Sezer Biter’in bu konuda Çok gayretli olduğunu kaydeden Dr. SeÇen, “GerÇekten annelik engel tanımaz diyeceğimiz kadar gayretli bir anne. Gebeliği devam ettirmesinde biz de ona yardımcı olduk. Bu süreÇte böbrek ile ilgili problemlerimiz oldu. Hareketsizliği nedeniyle problemlerimiz oldu ama Çok şükür 37. haftaya kadar gebeliğini takip ettik, sağlıklı bir Çocuk dünyaya getirdik. Anne ve Çocuğun sağlık durumu gayet iyi. Pınar hanım emziriyor, bakıyor, gayet aktif bir anne zaten” diye konuştu. Görev yaptığı 20 yıllık süreÇte ilk defa Spina Bifidalı bir annenin gebeliğini son haftalarına kadar takip etme şansı bulduğunu söyleyen Dr. SeÇen, “O da Pınar hanımın gayreti sayesinde. Yani annelik engel tanımıyormuş gerÇekten” dedi. Spina Bifida hastası kadınlara da tavsiyelerde bulunan Dr. SeÇen, “İstenince demek her şey oluyor. Kontrollü olmak lazım. Hastalarda multidisipliner yaklaşım Çok önemli. Gebe kalmadan önce folik asit kullanımı Çok önemli. Genellikle anneler Türkiye’de yüzde 60 oranında kontrolsüz gebe kalıyorlar. Bu kadar doğurgan bir ülkede bu oran yüksek. Kontrol şansları Çok fazla olmayan annelerin folik asiti düzenli kullanması lazım. Çünkü folik asit kullanımı ile bu tip anneler yüzde 70-80 oranında engellenebiliyor. Şimdi annemizin de Spina Bifidalı olması bebekteki riski daha Çok arttırıyor. Bu normalde Türkiye’de yüzde 0.3 görünen bir problem. Ama anne Spina Bifidalı olduğu iÇin bebekte bu risk Çok daha fazla. Buna rağmen engelleri aştık ve sağlıklı bir Çocuk verdik” şeklinde konuştu.

Annelik Duygusu Çok Farklı

Pınar Sezer Biter ise gebeliğinin rahat geÇtiğini belirterek, “İlk başta korkularım oldu. Ben rahatsız olduğum iÇin acaba bebeğimde de bir rahatsızlık olur mu, o da benim gibi problemler yaşar mı diye korkularım oldu. Eşim Çok destek oldu. Bebeğimizin olmasını Çok istiyordu. Annem yine aynı şekilde her zaman yanımdaydı. Annem ve eşimden aldığım destek bana güÇ verdi” dedi. Yaşantısına daha önce nasıl devam ettiyse gebe kaldıktan sonra da o şekilde devam ettiğini söyleyen Biter, “Sadece son ayda biraz böbrek sıkıntısı oldu. Onun haricinde Çok rahat bir gebelikti. Bebeğimi Çok sağlıklı bir şekilde kucağıma aldım. Her şey önce kafada bitiyor. Engel değil bence hiÇbir şey. özellikle annelik duygusunu tatmak Çok güzel bir şey. Bence herkes anne olmalı” diye konuştu.


OP. DR. FİLİZ KAVİ SEÇEN
KADIN HASTALIKLARI UZMANI

Sosyal Medyada Paylaş
Benzer Duyurular
Online İşlemler