Kış Meyveleri Nelerdir? Kış Meyvelerinin Faydaları Nelerdir?
Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendiren, vücudu hastalıklara karşı koruyan birbirinden faydalı kış
meyveleri çıkar. Soğuk havalarda vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri bu meyveler
sayesinde doğal yoldan alabiliriz.
İÇİNDEKİLER
- Kış Meyveleri Nelerdir?
- Kış Meyvelerinin Faydaları Nelerdir?
- Kış Meyveleri Nasıl Tüketilmelidir?
Kış Meyveleri Nelerdir?
- Portakal: C vitamini bakımından en zengin bir meyve olan portakal, bağışıklık sistemini
güçlendirir ve gribe karşı koruma sağlar.
- Mandalina: Yüksek oranda C vitamini içeren mandalina, aynı zamanda folik asit, potasyum ve
lif açısından zengindir.
- Greyfurt: Detoks etkisiyle bilinen greyfurt, yağ yakımını destekler ve sindirimi
kolaylaştırır.
- Nar: Nar, antioksidan bakımından zengin bir meyvedir. Kalp ve damar sağlığını korur, cilt
güzelliğine katkı sağlar.
- Elma: Elma, her mevsim bulunabilse de özellikle kış aylarında daha lezzetlidir. Lif oranı
yüksektir, sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur.
- Armut: Kış aylarında sıkça tüketilen bir meyve olan armut, hem tok tutar hem de bağışıklığı
destekler.
- Kivi: C vitamini deposu olan kivi, bağışıklığı güçlendirmede oldukça etkilidir, sindirimi de
destekler.
- Ayva: Soğuk kış günlerinde nefes yollarını koruyan ayva, mide sağlığına da iyi gelir.
- Limon: Limon yüksek C vitamini içeriğiyle bağışıklığı güçlendirir ve enfeksiyonel
hastalıklara karşı korur.
Kış Meyvelerinin Faydaları Nelerdir?
- C vitamini içeren kış meyveleri, bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyonlara karşı
vücudu korur.
- Antioksidan bakımından zengindirler. Özellikle nar ve kivi gibi meyveler hücre yenilenmesi
sağlar.
- Kış meyveleri, soğuk algınlığı rahatsızlıklarına karşı vücudu korur.
- İçerdikleri lif ve potasyum sayesinde sindirimi destekler, kolesterolü düşürür.
- C vitamini ve antioksidanlar ile cilt sağlığına katkıda bulunur.
- Kış meyveleri, içerdikleri yoğun lif ve su sayesinde bağırsak tembelliğini önler.
Kış Meyveleri Nasıl Tüketilmelidir?
Kış meyvelerini çiğ olarak tüketmek en faydalı yoldur. Meyveleri pişirmek için uygulanan ısı,
başta C vitamini olmak üzere vitamin kayıplarına yol açabilir. Kış meyvelerini ara öğünlerde
tüketmek tokluk hissi verir ve kan şekerini dengeler. Ara öğünlerde meyve salatası tüketilebilir. Elma,
armut gibi meyveleri kabuklarıyla birlikte tüketmek sindirimi kolaylaştırır. Kış meyveleri meyve
suyu ya da smoothie şeklinde de tüketilebilir.
Önemli Uyarı
Uzman görüşleri sadece tavsiye niteliğindedir gerekli
görüldüğünde ilgili uzmana başvurmanız önerilir.
Benzer Haberler