Anasayfa Tıbbi Kadro Prof. Dr. Orhan Kemal Salih

• Doğum Tarihi: -

Eğitim Bilgileri

• İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp(Çapa)Fakültesi 1972-1978
  • Çukurova Üniversitesi Gögüs Kalp ve Damar Cerrahisi ve Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği 1979-1984

Uzmanlık Alanı

• Kalp ve Damar Cerrahisi
  • Koroner Bypass Ameliyatları(Standart-mediyan sternotomi,minimal invaziv,atan kalpte)
  • Kalp Kapak(Aort,Mitral,Triküspit)Replasman –değiştirme ve tamir ameliyatları.
  • Torakal ve Abdominal Aort Anevrizma ve Disseksiyon Ameliyatları(David 1 tekniği ile Aort Kapak koruyucu teknikle)
  • Yenidoğan ve Çocuk Doğumsal Kalp Hastalıkları Ameliyatları(Standart-Mediyan sternotomi ve Torakotomi-Kozmotik Yöntemle
  • Venöz Yetmezlik ve Varis Tedavisi
  • Periferik Arter Hastalıkları Tedavisi

Mesleki Deneyim

• Ç.Ü.Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi 1987-2021
  • Tel Aviv Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi (Fellow -9 ay)
  • Alabama Üniversitesi(USA)Kalp ve Damar cerrahisi-Doğumsal Kalp Hastalıkları cerrahisi(Fellow-4Ay)
  • Kentucky ÜniversitesiUSA) Kalp ve Damar cerrahisi-Kalp ve Akciğer Transplantasyonu Departmanı (Fellow-1 yıl)

Üyelikler

• Türk Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi
  • Türk Pediyatrik Kardiyoloji ve Kalp ve Damar Cerrahisi
  • EACTS
  • Extracorporeal Life Support Organization

Yayınlar

• Ulusal ve Uluslararası olmak üzere çeşitli bilimsel toplantılarda ve dergilerde yayınlanmış 100'e yakın makale ve bildiri mevcuttur.
Kalp ve Damar Cerrahisi Birim Doktorları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan deneyimli Kalp ve Damar Cerrahisi Birim Doktorlarını aşağıdan detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.