Anasayfa Tıbbi Birimler Çocuk Kardiyoloji Ritim ve İleti Bozuklukları
Ritim ve İleti Bozuklukları

Ritim ve İleti Bozuklukları

Kalbin normalde olması gerekenden daha hızlı, daha yavaş veya düzensiz olarak çalışması durumuna ritim bozukluğu denilir. Çocuklarda doğuştan gelen kalp hastalıklarından biri olabilen ritim ve ileti bozuklukları, bazen kalp ameliyatının ardından başka sebeplere bağlı olarak da karşımıza çıkabilmektedir.

Kansızlık, kafeinli yiyecekler ve içeceklerin tüketilmesi, kan şekeri düşüklüğü, yasal olmayan bir takım ilaçların kullanılması, genetik aritmi veya enfeksiyonlar çocuklarda ritim ve iletim bozukluklarına sebep olabilir.

Çocuk bireylerdeki ritim bozukluklarının en yaygın belirtisi çarpıntıdır. Ritim bozuklukları terleme, göğüs ağrısı, çabuk yorulma, efor ardından bayılma, nefes almakta zorluk çekme gibi şikâyetler de sebep olabilir. Bebeklerde cilt rengi değişikliği, halsizlik, emerken çabucak yorulma ve hızlı nefes alma gibi belirtiler gözlemlendiğinde annenin bu ataklar esnasında bebeğin kalp atışlarını kontrol etmesi gerekir.

Siz de Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’ne başvurarak çocuğunuzdaki ritim ve ileti bozukluklarını tedavi ettirebilirsiniz.

Çocuk Kardiyoloji Birim Doktorları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Çocuk Kardiyoloji birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Diğer Çocuk Kardiyoloji Hastalıkları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Online İşlemler