Anasayfa Tıbbi Birimler Radyoloji Direkt Radyografi Sistemleri & CR Teknolojisi
Direkt Radyografi Sistemleri & CR Teknolojisi

Direkt Dijital Radyografi nedir?

Direk dijital radyografi, hastaların röntgenlerinin çekilmesinde geleneksel filmler yerine x-ışınlarına duyarlı sensörlerin kullanıldığı, görüntünün anında kişisel bilgisayarlara aktırılıp izlenebildiği görüntülenme tekniğine denilmektedir. Bu sistemle hastalıkların tanı ve tedavisinde zaman kaybının önüne geçilmiş olur.

CR Teknolojisi Nedir?

CR teknolojisi ise klasik röntgen ve klasik mamografiden farklı olarak filmler özel bir kasete çekilir. Bu kasetler özel bir teknoloji ile okunarak dijital ortama aktarılır. Yüksek çözünürlüklü özel monitörlerde incelemeye imkân tanıyan bu sistemde görüntüler büyütülebilir, konstras ayarı gibi pek çok işlem yapılarak yeniden film çekme ihtiyacı ortadan kaldırılır.

Direkt dijital radyografi ve CR teknolojisi ile çekimden hemen sonra görüntüler izlenebilirken, dijital ortamda da arşivlenip saklanabilmektedir.

Radyoloji Birim Doktorları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Radyoloji birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Diğer Radyoloji Konuları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Radyoloji Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.