Röntgen ve floroskopi özelliğinin aynı cihazda olması nedeniyle dijital floroskopi uygulamalarında yüksek çözünürlük ve kalitede görüntüler alınır. Böylece çeşitli hastalıkların teşhisinin konulabilmesine olanak sağlanır.
Röntgen işlemlerinde düşük doz ve yüksek kalite ile canlı video görüntülemeye imkân tanıyan sistemdir. Bu sistem ile rutin röntgen görüntülemeleriyle birlikte HSG (rahim ve tüplerin görüntülenmesi) ve diğer floroskopik işlemler de başarılı ile uygulanır.
Floroskopi cihazları, hastanın yerleştirildiği röntgen ışığı kaynağı ve floresan ekranından oluşur. Uygun pozisyon verilen hasta, cihaza yerleştirilir ve genelde bir röntgen filmi kullanılır. Hasta cihaza sokularak gerçek zamanlı görüntüleri alınır ve dijital sinyaller aracılığıyla görüntüler bilgisayar ortamına aktarılır. Hekim de gelen verileri değerlendirerek hastalıkların tanısını koyabilir.
Floroskopi yöntemi, genellikle sindirim sistemi (gastrointestinal sistem grafileri, çift kontrast mide-duodenum), çift kontrast konon grafileri, ürolojik tetkikler, idrar yolları, ince bağırsaklar, kadın üreme organları veya vücudun herhangi bir bölümünün incelenmesi işlemlerinde kullanılır. Floroskopi işlemi X ışını çekiler yapılır ve normal filmlerde görülmeyen yapıların görünmesine imkan sağlar.
Sizler de 36 yıllık tecrübe ve uzman kadroya sahip Özel Ortadoğu Hastanesi’nde dijital floroskopi uygulamasını güvenle yaptırabilirsiniz.
Dijital floroskopi kişilerin ihtiyaçlarına, uygulamayı yapacak olan hekimin tecrübesine, uygulamanın yapılacağı sağlık merkezi ve şehre bağlı olarak değişir.
NOT: Hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili içeriklerimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızla ilgili tüm konularda doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Radyoloji birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Radyoloji Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.