Dünyada ve ülkemizde, görülme sıklığı her geçen gün artan önemli sağlık ve yaşam sorunlarından biri kanserdir. Yaşamsal açıdan risk ve tehdit barındıran hastalıklar arasında kalp ve damar hastalıklarının artından ikinci sırada yer alan kanser hastalığının tanı ve tedavisi ile ilgilenen tıbbi birime onkoloji ismi verilir. Özel Adana Ortadoğu Hastanesi, alanında uzman, akademik ve mesleki tecrübe sahibi hekimleri, tıbbi personeli ve üst düzey teknolojik donanımı ile Onkoloji alanında da hizmet vermektedir.
Türkiye’de en sık rastlanılan kanser türleri erkek bireylerde akciğer, prostat, mesane, bağırsak ve mide kanserleriyken kadın bireylerde meme, tiroit, bağırsak, rahim ve akciğer kanserleridir.
Kanser hastalığının teşhisi ve tedavisi, çok sayıda uzmanlık dalının bir arada multidisipliner bir anlayışla çalışmasını gerektiren zor bir işlemdir. Bu uzmanlık alanlarından birisi olan Tıbbi Onkoloji, kanserin ilaçla tedavisi yani kemoterapi uygulamalarını yürütmektedir. Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde onkoloji bölümünde kemoterapiler, akıllı ilaçlar, hormonterapi, immünoterapiler ve biyolojik tedaviler uygulanmaktadır. Artık günümüzde klasik kemoterapilerden farklı olarak hastanın konforunu sağlamayı hedefleyen akıllı ilaç uygulamaları tercih ediliyor. Akıllı ilaçlar yalnızca tümörlü hücreyi hedef alır ve dokunun tamamına zarar vermez. Esas amacı kişiyi kesin tedavi olan cerrahi tedaviye hazırlamak olan kemoterapide ameliyat öncesinde tümörün küçülmesi sağlanır. Kimi zaman radyoterapi öncesinde ve ikisi birlikte kullanılabilir. Kemoterapide kullanılan ilaçlar sitotoksik ilaçlar olduğu için bu konu özel bir ihtisas alanıdır. İlaçların hem etkili dozlarda verilmesi aynı zamanda hastada meydana gelecek yan etkilerin de kontrol altında tutulması gerekir. Bu yüzden başvurduğunuz sağlık kuruluşunun tecrübesi ve uzmanlığı büyük önem taşır.
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Onkoloji Birimi’nde uyguladığımız tedaviler şunlardır:
NOT: Hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili içeriklerimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızla ilgili tüm konularda doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.