Anasayfa Tıbbi Birimler Onkoloji Safra Kesesi ve Yolu Kanseri
Safra Kesesi ve Yolu Kanseri

Safra Kesesi ve Yolu Kanseri

Safra Kesesi Kanseri vakaları kese duvarındaki kötü huylu tümörlerden kaynaklanır. Safra kesesi içinde yer alan polipler, obezite, safra kesesi iltihapları, nitrozamin vb. kimyasal maddeler, bu kanser türünün temel nedenleri arasındadır. Safra kesesinde taş bulunan kişilerde çok daha rahat teşhis edebildiğimiz bu hastalık, ne yazık ki belirti göstermeye başladığında çoktan ileri evreye ulaşmış olmaktadır.

Safra Kesesi Kanseri Tedavisi

Safra kesesi kanserinin tedavisinin temel yöntemi, söz konusu tümörün cerrahi girişimlerle çıkartılması esasına dayanır. Büyük çapta bir ameliyat gerektiren tedavi sırasında bazen karaciğer organının bir kısmının da alınması gerekebilir. Safra kesesi kanserlerinin teşhisi çoğunlukla ilerleyen evrelerde mümkün olmaktadır. Bu yüzden hastaların az bir kısmı ameliyat şansını yakalar. Fakat erken evrede tanısı konulan safra kesesi kanseri vakalarında başarılı bir tedavi gerçekleştirmek mümkündür. Ameliyat olamayacak kadar ileri derecede hastalar için ağrıyı dindirmek ve sarılığı giderebilmek için bir takım endoskopik işlemler, radyolojik girişimler ve ağrı tedavileri uygulanmaktadır. Siz de geç kalmadan sağlık taraması yaptırıp hastalıklarınızı erkenden teşhis edip sağlıklı bir tedavi süreci geçirebilmek için, geç kalmadan Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’ne başvurabilirsiniz.

Safra Yolu Kanseri ya da bir başka deyişle Kolanjiyokarsinom, safra yolundaki duvar hücrelerinden oluşan ve sıklığı daha az olan bir tümör çeşididir. Safra yollarının hemen her yerinde gelişebilmekle birlikte yüzde 60 oranında sağ ve sol ana safra yollarının birleştiği noktadaki bifurkasyondan kaynaklanmaktadır. Safra Yolu kanseri teşhisi konulduğu anda ne yazık ki hastaların yarısından fazlası için ameliyat şansı ortadan kalkmış olur. Çok geç belirti vermesinden ötürü erken teşhis edilmesi zordur ve ilerleyen evredeki hastalar ameliyat için uygunluklarını yitirmiş olurlar. Teşhis konulduğu sırada ameliyat için hala elverişli olan hastaların kanserinin hangi evrede olduğuna göre ameliyatın biçimine karar verilir.

Safra Yolu Kanseri Tedavisi

Safra yolu kanserinin tedavi sürecinde tümörün cerrahi girişimler sonucu çıkartılması hedeflenir. Yine bu ameliyat sırasında da bazı durumlarda karaciğerin bir kısmının alınması gerekebilir. Safra yolu kanserlerinin teşhisi erken evrede sağlanabilirse tedavinin başarı yüzdesi son derece yüksektir. Ameliyat şansı olmayan hastaların yaşamsal konforunu sağlamak adına ağrı ve sarılık giderici bazı tedavilere başvurulur.

Onkoloji Birim Doktorları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Onkolojik birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Diğer Onkoloji Hastalıkları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Onkoloji Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Online İşlemler