Anasayfa Tıbbi Birimler Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Çocuk Hastalıklarının Erken Teşhis ve Tedavisi
Çocuk Hastalıklarının Erken Teşhis ve Tedavisi

Çocukluk çağında ortaya çıkan hastalıkların erken teşhisi, olası komplikasyonların önüne geçilerek daha sonraki hayatındaki yaşam kalitesi açısından çok önemlidir. Özel Adana Ortadoğu Hastanesi de 0-18 yaş arasındaki bireylerin bebeklik dönemlerinde yaşadıkları hastalıklardan ergenlik dönemindeki gelişim problemlerine kadar her konuda tetkik ve tedavide titizlikle hizmet vermektedir.

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Çocuk Sağlığı Hastalıkları Bölümü’nde çocuk hastalıklarının önlenmesi ve iyileştirilmesi temel amaçtır. Bu kapsamda çocukluk çağı taramaları, aşı programı oluşturulması ve takibi, boy, kilo, yağ ve kas ölçümleri kapsamında büyüme ve gelişmenin değerlendirilip takip edilmesi, kuvözde takip, yeni doğan sarılığı, emzirme problemlerine karşı çözüm önerileri, alerjik hastalıkların teşhis, tedavi ve takibi, çocukların sosyal ve psikolojik gelişimlerinin değerlendirilip takip edilmesi gibi konularda uzman hekim ve psikologları ile çocuk sağlığı takip edilmektedir.

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde;

• Çocuk Cerrahisi,
  • Çocuk Kardiyolojisi,
  • Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi,
  • Yenidoğan yoğun bakımı
  • Çocuk Beslenme konularında hizmet verilmektedir.

Çocukluk çağı taramaları en temel koruyucu sağlık hizmetidir. Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde çocuk doğduktan sonra topuk kanı örneği alınıp fenilketonüri, kistik fibrozis ve biyotinidaz eksikliği ile konjenital hipotiroidi taramaları yapılarak çocukta oluşabilecek, geri dönüşü olmayan hasarlar engellenebilmekte veya etkisi azaltılabilmektedir.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Birim Doktorları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Diğer Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.