Anasayfa Tıbbi Birimler Göz Hastalıkları Rop (Prematüre Retinopatisi) Muayenesi
Rop (Prematüre Retinopatisi) Muayenesi

Prematüre Retinopatisi (ROP) Muayenesi

Prematüre retinopatisi, ROP diye adlandırılan erken doğum haftasında ve doğum anında 1500 gramın altında bir ağırlığa sahip bebeklerde karşılaştığımız bir sağlık sorunudur. ROP, prematüre bebeklerin gözlerindeki retina tabakasının, damar bulunmayan noktalarında ortaya çıkan ve görme kaybı, sinir hasarı gibi önemli sonuçlar doğuran bir hastalıktır. Bu hastalık çocukluk evresi körlük vakalarının en yaygın sebebidir.

Prematüre Retinopatisi rahatsızlığının teşhisi muayene sonrasında konulur. Düşük doğum ağırlığına sahip bebekler, doğumun ardından 28 gün sonra yenidoğan hekimi tarafından göz muayenesine yönlendirilmektedir. İlk muayenenin ardından ROP bulgu ile şiddetine göre ne sıklıkta takip edileceğine karar verilir. Durum riskli değilse iki haftada bir damarlanma tamamlanana dek hasta takip edilir. Fakat ROP bulgusu gelişmiş seviyede ise bulgunun şiddetine ve evresine göre daha sıkı bir takip uygulanır hatta gerekirse acil tedaviler uygulanır.

Prematüre Retinopatisi, Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde!

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi prematüre retiopatisinin teşhis ve tedavisinde uzmanlık ve tecrübe sahibidir. Prematüre retiopatisi muayenesi için vakit kaybetmeden Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’ne başvurmayı ihmal etmeyin!

Göz Hastalıkları Birim Doktorları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Göz Hastalıkları birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Diğer Göz Hastalıkları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Göz Hastalıkları Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Online İşlemler