Göz küresinin en önünde bulunan saydam tabaka ve etraftaki cisimleri görmemizi sağlayan korneanın öne doğru sivrileşmesi ve bununla birlikte incelmesi sonucu ortaya çıkan hastalığa Keratokonus ismi verilir. Görme düzeyi ve kalitesinde önemli düşüşlere neden olan bu hastalık, son derece hızlı biçimde ilerler. Erken teşhisin büyük önem taşıması bu yüzdendir. Tedavi edilmediği durumda kornea nakline kadar uzanan olumsuzluklara neden olur. Ancak günümüzde Cross-linking yöntemi ile bu hastalığın durdurulması mümkündür. Türkiye’de göz hastalıkları alanında önde gelen sağlık kuruluşlarından biri olan Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde Cross – Linking yöntemi ile Kerotokonus tedavisinde önemli başarılara imza atılmaktadır.
Temel olarak bu hastalığın ilerleyişini tümüyle durdurmak için ultraviyole A ışını ve rivoflavin kullanılarak yapılan cross-linking tedavisi sayesinde korneada bulunan kollajen yapılar arasındaki çapraz bağların sayısını arttırmak, korneanın eskisine kıyasla daha sağlam ve sıkı bir yapıya kavuşmasını sağlamak mümkündür. Keratokonusun bir versiyonu olan pellüsid marjinal dejenerasyonda ya da bir başka deyişle PMD’de de kullanılabilen bu tedavi metodu, bilhassa Excimer Lazer uygulamasının ardından oluşan ektazilerde etkili olmaktadır.
Sizin de kerotokonus rahatsızlığınız bulunuyorsa Özel Ortadoğu Hastanesi’ne başvurup Cross-linking tedavisi ile sağlığınıza kavuşabilirsiniz.
NOT: Hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili içeriklerimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızla ilgili tüm konularda doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Göz Hastalıkları birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.
Diğer Göz HastalıklarıÖzel Adana Ortadoğu Hastanesi Göz Hastalıkları Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.