Kolon Kanseri, sindirim sisteminin anüs ile bağlandığı son nokta kalın bağırsakta görülür. Kalın bağırsak ortalama bir buçuk – iki metre uzunluğunda, rektum ve kolondan oluşan bir organdır. Kalın bağırsakta kolon adı verilen bölgede meydana gelen kanser vakalarına kolon kanseri denilmektedir. Kolonda tespit edilen kanser, erken evrede teşhis edildiği taktirde tamamıyla tedavi edilmesi mümkündür. Fakat erken teşhis yapılamadığı durumlarda kolon kanseri yakındaki lenf bezlerine, komşusu olduğu mide ve dalak gibi organlara, hatta kan aracılığı ile vücudun diğer bölgelerine yayılabilir.
Kolon Kanseri tedavisinde kansere dönüşme olasılığı bulunan polipler, kolonoskopi metodu ile alınır. Eğer kanser ileri evrelere ulaşmışsa bu defa cerrahi müdahale zorunlu hale gelir. Cerrahi operasyonla tümörün bulunduğu kısım çıkartılır. Eğer hastalık komşu bölgelere yayılmışsa bu defa kemoterapi uygulanması gerekir. Metastaz durumunda ise tedavi sürdürülür ve hastanın yaşam süresinin mümkün olduğunca uzatılması hedeflenir.
Siz de kolon kanseri açısından risk grubunda bulunuyorsanız veya kolon kanseri tedavisi görüyorsanız geç kalmadan Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’ne başvurarak alanında uzman doktorların kontrolünde tedavinizi sürdürebilirsiniz.
NOT: Hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili içeriklerimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızla ilgili tüm konularda doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Onkolojik Cerrahi birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.
Doktorlar güncelleniyor.
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Onkolojik Cerrahi Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.