Tiroid Kanseri, tiroid bezinde bulunan normal tiroid hücrelerinin zaman içerisinde kontrol dışı biçimde büyümesi ve anormal hücrelere dönüşmesiyle oluşan tiroid bezi tümörleridir.
Tiroid kanserinin birincil tedavi yöntemi cerrahi müdahale ile tiroid bezinin tamamen veya sadece etkilenen yarısının çıkarılması şeklindedir. Boyunda bulunan lenf bezlerine hastalık yayılmış durumdaysa bunların da yine cerrahi girişimlerle çıkartılması gerekir. Ameliyatın ardından bazı tiroid kanseri vakalarında radyoaktif iyot yani atım tedavisinin de uygulanması gerekebilir. Hastalığın nüksetme riskine göre hekim tarafından bu tedaviye karar verilir. Çoğunlukla tedaviden bir süre önce tiroid ilacının kesilmesi ve özel bir diyet programının uygulanması gerekir. Etrafa radyasyon yayma riski olduğu için tedavinin radyasyon geçirmeyen bir ortamda ve özel tedbirler altında uygulanması gerekir. Özel Adana Ortadoğu Hastanesi, tiroid kanseri tedavisi için uygun bütün koşullara sahip sağlık kuruluşları arasında yer almaktadır.
Tiroid ameliyatının ardından hastalığın tekrardan nüksetmesini önlemek ve vücudun tiroid ihtiyacını karşılamak için kişi ömür boyu hormon tedavisine devam etmelidir. Tiroid kanseri vakalarında radyoterapi ve kemoterapi gibi ek tedavi yöntemlerine nadiren ihtiyaç duyulur. Siz de tiroid kanseri tedavisi için Özel Adana Ortadoğu Hastanesine başvurarak özlediğiniz sağlığınıza kavuşabilirsiniz.
NOT: Hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili içeriklerimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızla ilgili tüm konularda doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Onkolojik Cerrahi birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.
Doktorlar güncelleniyor.
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Onkolojik Cerrahi Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.