Özofagusun iç bölgesini döşeyen tabakada meydana gelen kötü huylu tümörlere Özofagus Kanseri denilir. Organın iç tabakasında zaman içerisinde gelişim gösteren tümör, yemek borusunun içinden aşağı ve yukarı yönden yayılım gösterir. Lenf ve kan damarları aracılığı ile vücudun diğer bölgelerine yayılma riski de vardır.
Özofagus Kanserinin tedavisinde nasıl bir yöntem izleneceğine karar verirken tümörün bulunduğu yer, hangi evrede olduğu vs. gibi çok sayıda faktör dikkate alınarak karar verilir. Fakat erken yakalanan olgularda en etkili tedavi metodu, cerrahi girişimdir. Yalnızca cerrahi yöntemlerin veya radyo terapinin yeterli olmayacağı vakalarda ise bazı tedaviler kombine olarak uygulanır. İlerleyen durumlarda cerrahi yöntemler yalnızca hastanın beslenme işlevini yerine getirebilmek için kullanılır.
Erken lezyonlar cerrahi tedavi için uygunken çevre dokulara yayılmış ve metastaz yapmış vakalarda cerrahi harici yöntemlere başvurulur. Siz de sağlık taraması yaptırmak ve tedavi olmak için Türkiye’nin en donanımlı onkoloji servislerinden birine sahip olan Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’ne başvurabilirsiniz.
NOT: Hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili içeriklerimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızla ilgili tüm konularda doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Onkolojik Cerrahi birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.
Doktorlar güncelleniyor.
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Onkolojik Cerrahi Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.