Lenf Kanseri veya bir başka deyişle Lenfoma, ilerleyen yaşla beraber toplumda görülme sıklığı da artan, kadın ve erkek bireyleri eşit bir oranda etkileyen bir hastalıktır. Lenf kanseri, kendisini farklı belirtilerle ortaya çıkartabilir. Bu belirtiler arasında astımı anımsatan kuru öksürük, uzun süreler boyunca geçmeyen grip, bademcik şişmesi gibi durumları sayabiliriz. Lenf Kanserinin görülme sıklığı ve risk faktörleri artış gösterse de tedavi sürecinde başarı yüzdesi son yıllarda giderek artmıştır. Özel Adana Ortadoğu Hastanesi, Lenfoma tedavisinde çok sayıda başarılı operasyona imza atmıştır.
İlaç tedavisine ve ilik nakline karşı olumlu cevap veren bir kanser türü olan Lenfoma’nın tedavi sürecinde başarı yüzde 90 seviyelerine kadar çıkabilmektedir. Tedaviye cevap alınamayan vakalarda ise yalnızca kanser hücresini hedef alan ilaçlardan ve kök hücre naklinden faydalanılabilmektedir.
Kan kanserlerinin yaklaşık olarak yüzde 50’sini oluşturan Lenfoma, iki türde görülebilir. Bunlar Non Hodgkin Lenfoma ve Hodgkin Lenfomadır.
Bunların çok sayıda alt tipinden de söz edilebilir. Bu tiplerin her biri için kullanılan ilaçlar, klinik seyirleri veya tedaviye verdikleri cevaplar farklılık gösterir. Bu yüzden tedavinin en önemli unsurlarından bir tanesi teşhis konulduktan sonra lenfomanın tipinin analiz edilmesidir. Bu durum hastane tercihinde deneyimli ve uzman kadrolarla çalışan onkoloji birimlerine başvurmanın önemini gösterir. Siz de Lenf Kanseri ile mücadele ediyorsanız geç kalmadan Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’ne başvurabilirsiniz.
NOT: Hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili içeriklerimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızla ilgili tüm konularda doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Onkolojik Cerrahi birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.
Doktorlar güncelleniyor.
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Onkolojik Cerrahi Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.