Anasayfa Tıbbi Birimler Çocuk Cerrahisi Vücudun Yüzeyel Kist ve Kitle Ameliyatları
Vücudun Yüzeyel Kist ve Kitle Ameliyatları

Çocuklukta ölü dokuların ve deri lezyonlarının alınması, küçük yara ve kesilerin kapatılması, apse boşaltılması, cilt ve cilt altında kitle oluşturan yabancı cisim ve lezyonların (kist ve kitleler) tanı ve tedavisi gibi küçük müdahale ameliyatı kapsamında yer alır.

Birçok kitlenin en iyi tedavisi cerrahi yönden çıkartılmasıdır. Bu operasyonlarda tümörle birlikte bir miktar sağlam doku alınması da hastalığın nüksetmesini de azaltır.

Uygun hastalar lokal anestezi ile ameliyat edilir. Operasyon öncesi leyzon ve çevresi kremlerle uyuşturulur, bölge antiseptik ile temizlenir. Bölge iyice uyuştuktan sonra kitle çıkarılır. Ardından yara dikilip pansuman edilir.

Biyopsi için çıkarılan dokular pataloji laboratuvarlarına gönderilir. Patolojik sonuçlar çıktıktan sonra tanı kesinleşir.

Dikişler 4-5 gün içerisinde alınır. Dikişlerin alınma süresi kol ve bacaklarda 7-10 gün, saçlı deride 5-7 gün, ayaklarda ise 10-14 gün arasındadır.

Çocuk Cerrahisi Birim Doktorları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Çocuk Cerrahisi birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Diğer Çocuk Cerrahisi Hastalıkları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Çocuk Cerrahisi Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.