Anasayfa Medya Duyurular Obezite İle Mücadelede Botoks Yöntemi

Obezite İle Mücadelede Botoks Yöntemi

Yüz gençleştirme ve nörolojik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmasına aşina olduğumuz botoks, son yıllarda obezite ile mücadelede de kullanılıyor. Op. Dr. Mehmet Bayrak, kilo vermekte zorlanan kişiler için ameliyatsız bir girişim olan mide botoksunun, özellikle kısa bir sürede yapılmasının, kişilerin sosyal yaşamına kaldığı yerden devam edebilmesinin ve hastanede yatış gerektirmiyor oluşunun hastalar iÇin büyük avantaj olduğunu belirtiyor.

Tokluk Hissi Uzuyor

özel Adana Ortadoğu Hastanesi Başhekimi Obezite Cerrahisi ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bayrak, mide botoksunun endoskopi işlemiyle birlikte ameliyatsız olarak uygulandığını belirterek, “Botoks, uygulama alanı olarak mide kaslarına enjekte ediliyor. Kaslarda felÇ meydana gelmesiyle birlikte mide Çıkışında özellikle asit salgılayan hücrelerde asit salgılanması azalıyor ve hastaların aÇlık hisleri büyük oranda azalıyor. Mide boşalma hızı azaldığı iÇin tokluk hissi uzamaktadır” dedi.

Ameliyatsız

Op. Dr. Mehmet Bayrak, endoskopi odasında gerçekleştirilen mide botoksu işleminin normal endoskopik işlemin biraz daha uzamış hali olduğunu ifade ederek, “İşem yaklaşık 15-20 dakika kadar sürerken, ağrısız ve acısızdır. Mide botoksu midenin tüm duvarlarında 30 noktaya uygulanır ve özellikle ghrelin hormonun salınımının yapıldığı mide fundus bölgesine de yapılarak iştah seviyesinin düşmesini sağlanır” dedi.

Kimlere Uygulanabiliyor?

Mide botoks uygulamasının vücut kitle indeksi (VKİ) 25-35 olan hastalar için uygun olduğunun altını çizen Bayrak, “ VKİ 40’ın üzerinde olan ve uygun olan hastalar için obezite cerrahisi ön plana Çıkarken, VKİ 40’ın altında olan diyet yapılmasına rağmen kilo veremeyen hastalar için mide botoks uygulaması bir seçenek. Kilo kaybı ile birlikte hastaların kendilerine özgüveni gelmekte, özellikle yeme alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte kalıcı kilo kayıplarına ulaşılabilir” dedi.

Diyet ve Spor Şart

Mide botoksu ile hedeflenen kilo kaybının 15-20 kg olduğunu vurgulayan Op. Dr. Mehmet Bayrak, “Asıl amaç hastalara yeme alışkanlığı kazandırmak ve mevcut kilo alımlarını durdurmaktır İşlem sonrası diyetisyen desteği mutlaka alınması gerekiyor. Botoksun etki süresi 6 ay. Kalıcı kilo vermek iÇin hastaların mutlak suretle diyet ve spor ile yeme alışkanlığında belirgin bir değişim sağlaması gerekiyor” dedi.

Benzer Duyurular