Meme kanseri tedavisinde meme dokusunun tamamına yakının alındığı ameliyat şeklinde denilmektedir.
Parsiyel mastektomi, meme koruyucu cerrahi işlemlerinden biridir. Meme kanseri ameliyatlarında, kanserli dokunun normal doku ile birlikte çıkarılması işlemine denilmektedir. Meme koruyucu cerrahi çerçevesinde kanser hücrelerinin lenf sistemine girip girmediğini anlamak için koltukaltındaki lenf bezleri alınır. Parsiyel mastektomi işlemi sonrası meme dokusunda kalmış olması kanser hücrelerini yok etmek için radyoterapi de uygulanır.
Meme koruyucu cerrahi ile vücut bütünlüğünün bozulmasının da önüne geçilmiş olur. Vücut bütünlüğünün korunması ise meme ve tümör boyutuna bağlıdır. Meme küçük, tümör büyükse tatminkar bir sonuç alınmayabilir ancak meme büyük tümör küçükse daha iyi bir görüntü elde edilecektir. Tümörün büyük olması durumlarında kemoterapi uygulamalarıyla tümörün küçültülmesi amaçlanır.
Korucu tedavi uygulamalarına rağmen tümör tekrarlıyorsa mastektomi önerilmektedir.
NOT: Hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili içeriklerimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızla ilgili tüm konularda doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Genel Cerrahi birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Genel Cerrahi Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.